Batibouw 2015 - Dé bouwbeurs focust op energetische, betaalbare renovaties en domotica

Batibouw 2015 - Dé bouwbeurs focust op energetische, betaalbare renovaties en domotica

20/02/2015


Naar jaarlijkse traditie opent Batibouw 2015 z'n deuren te Brussel in de Expohallen op donderdag 26 februari tot en met zondag 8 maart 2015. Op deze allesomvattende bouwbeurs wordt ieders verwachting ingelost. Wie wil of zal renoveren of bouwen, wie zich interesseert in de laatste nieuwigheden in bouwland of er eens een dagje uit wil zijn, zal niet van een kale reis terugkomen.

Zoals elk jaar werkt Batibouw rond verschillende thema's. Energie was al 'hot' en aan bod gekomen tijdens vorige edities, maar dit jaar gaat men verder. Men koppelt aan alle thema's de opbrengsten die de (vaak grote) investeringen genereren. Met andere woorden, wie nu meer geld uitgeeft aan z'n bouwproject, zal over 10 jaar (en alle jaren erna) de vruchten plukken door o.a. de lagere verwarmingskosten per jaar en eventueel een lagere woningbelasting wegens minder energievervuilend. Batibouw bereidt op deze manier de kandidaat-bouwer of -renoveerder voor op de stijgende bouwkost die de BEN-eis ongetwijfeld zal veroorzaken vanaf 2020.
 
  

De 3 Batibouw thema's van 2015

Volgens traditie wordt er rond drie centrale thema's gewerkt. De thema's bouwen voort op die van de vorige jaren, maar zijn door o.a. eigen ervaring en rondvragingen bij de vakman en de eindgebruiker (lees: de gewone mens) bijgewerkt en dus ook toepasbaar voor iedereen, ongeacht de beschikbare budgetten. De thema's zijn enerzijds bijzonder eigentijds en anderzijds komen ze tegemoet aan de prangende nood aan betaalbare (!) vooruitgang. Deze bouwbeurs zal aantonen dat het ecologische aspect bij het bouwen, verbouwen en renoveren, niet onlosmakelijk kan geassocieerd worden met het woord "duur(der").

 

De thema's opgelijst:

 

  • Start to renovate  -  Renovaties zijn 'in', het is actueler dan ooit. Er zijn massa's woningen die een renovatie verdienen, er zijn ook nog veel renovatiepremies en een lager btw-tarief op werken aan oudere woningen.
  • Kostenoptimaal bouwen  -  Een over-the-top geïsoleerde woning vol met high-tech technieken (zoals thermische en fotovoltaïsche zonnepanelen, warmtepompen met diepteboring en uitgekiende ventilatie-units voor warmteterugwinning, etc) zal zeker een besparing opbrengen wat betreft de jaarlijkse verwarmingskosten. Maar als die investeringskost ten vroegste na 80 jaar is terugverdiend, was dit dan wel een goede investering? Voor dit thema nodigt Batibouw verschillende professoren en experts uit. Wees er bij zou ik zeggen!
  • Domotica  -  Wie de dag van vandaag domotica als "te duur" beschouwt, gaat best eens luisteren op Batibouw wat men te zeggen heeft over de toekomst van het 'digitale huis'. Er zijn tegenwoordig systemen voor alle budgetten. En het leuke is dat slim-geconfigureerde domotica een energiebesparing oplevert. Het systeem betaalt zichzelf dus op termijn terug!

 

 

Batibouw 2015 verfijnt het 2011-thema: "Van energiezuinig tot energieneutraal bouwen en verbouwen", maar nu mét kosten-baten analyse!

[Voor wie het nieuwsbericht van Batibouw 2011 wenst te lezen: Van energiezuinig tot energieneutraal bouwen en verbouwen]

 

 

Data & openingsuren Batibouw 2015

Als particulier kan u Batibouw bezoeken van zaterdag 28 februari tot en met zondag 8 maart 2015 en dit tussen 10u en 18u30 op zowel week- als weekenddagen.

 

Bouwprofessionals zijn welkom op donderdag 26 februari van 10u tot 18u30 en vrijdag 27 februari tussen 10 en 21u00.

 

!! De speciale Batibouw-Nocturne op donderdagavond 5 maart, toegankelijk voor particulieren én vaklui, laat u toe om uitzonderlijk tot 23u te genieten van de diverse beursstanden met een (gratis) hapje én een drankje voor diegenen die een voldoeninggevende interesse tonen aan de standen.

 

 

Tickets bestellen

De tickets voor volwassenen kosten 12,5 euro aan de kassa. Online tickets aankopen via de website van Batibouw is 2 euro goedkoper. Laat deze korting niet liggen! Via de komende link naar de juiste Batibouw-subpagina, kan u tickets online kopen voor 10,5 euro, met dus 2 euro korting. Check ook best de eventuele surplussen voor de parking en dergelijke...

 

Kinderen onder de 6 jaar mogen gratis binnen. Kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen 6 euro.

 

TIP: probeer via de talrijke installateurs, fabrikanten & (bouw)websites gratis kaarten te bemachtigen.

 
 

Gratis kaarten voor Batibouw?

U wenst gratis toegangskaarten voor Batibouw? Er zijn tal van bedrijven, installateurs, fabrikanten en bouwwebsites die gratis kaarten aanbieden. Het lukt meestal om gratis ingang te verkrijgen, maar dat kan soms wel enige tijd én energie kosten... Vergeet niet dat u niet de enige bent die een gratis toegangskaart wenst, dus 'investeer' in de nodige charmes en toon vooral véél interesse in de producten of diensten die uw contact aanbiedt. Succes alvast! 
 

 

Gratis handige Batibouw-app voor smartphones

Download de handige, gratis applicatie voor uw smartphone. De app toont een overzichtelijke plattegrond van alle expohallen, met info over de exposanten, nieuwtjes over de beurs en biedt eveneens een makkelijk doorzoekbare lijst van alle aanwezige producten, merken, leveranciers, bouwoplossingen enz. Klik op de volgende link naar de officiële webpagina: Downloadinfo Batibouw-applicatie voor mobiele telefoontoestellen (lees: bruikbare GSM-smartphones).

Deze app is helemaal gratis en is compatibel met de meeste besturingssystemen. Have fun using it! En vergeet niet dat er voor de digitale plattegrond op de app geen bomen zijn geveld om er papier van te maken ;).
 
 
 
Meer info nodig over Batibouw 2015? Ga naar de officiële website (homepage) van Batibouw 2015
 

 


Terug naar energie nieuws overzicht