Veelgestelde vragen

 

Hoe wordt mijn actieterrein bepaald? 

Op basis van de ingave van uw postcode via uw beveiligde account, wordt een welbepaalde actieradius vastgelegd waarin u zichtbaar komt te staan in de zoekresultaten. 

Ik kom niet tevoorschijn in de lijst bij een zoekopdracht. Hoe komt dit? 

Mogelijks is de specialisatie in kwestie niet geactiveerd in uw persoonlijke account of is uw creditsaldo ontoereikend. Een andere oorzaak kan zijn dat het bedrijfsadres door u opgegeven bij uw registratie niet correct is. Google Maps herkent dit foute adres niet en bijgevolg komt u niet tevoorschijn bij een zoekopdracht op postcode. Controleer uw geactiveerde specialisaties en uw adres via uw persoonlijke account.

Kan ik meerdere postcodes activeren?

Neen. Deze functionaliteit is momenteel niet beschikbaar. EPC-platform is van mening dat het energieprestatie- en certificatiegebeuren een regionale aangelegenheid is. Te grote actiegebieden vergroten de milieu-impact van de verplaatsing. Er wordt wel bekeken hoe bedrijven die verschillende vestigingen hebben, bijvoorbeeld in verschillende provincies, plaatselijk kunnen adverteren op meerdere postcodes. 

Wat als ik dubbele of waardeloze offerte-aanvragen ontvang? 

De aangerekende credits voor waardeloze of dubbele offerte-aanvragen worden op eenvoudig verzoek gecrediteerd op uw account. Hiervoor dient u het contactformulier in te vullen met vermelding/verwijzing van/naar de offerte-aanvragen in kwestie. Na evaluatie worden de credits eventueel terug toegevoegd aan uw saldo. Waardeloze aanvragen zijn aanvragen waarbij het emailadres en telefoonnummer van de aanvrager niet correct zijn.

Ik wens even geen aanvragen te ontvangen. Kan ik (delen van) mijn account tijdelijk inactiveren zodat ik niet nodeloos credits verspil? 

Dat kan zeker. Via uw persoonlijke account kan u op de “Gegevens wijzigen”-pagina één of meerdere specialisaties afvinken. U wordt dan niet meer getoond in de zoekresultaten voor de afgevinkte specialisaties. Op die manier kan u de focus van uw zaakvoering zelf sturen, kan u zonder verlies van credits op reis gaan, etc.

Waarom is er geen aparte specialisatie “elektriciteitskeuring”? 

Er is bewust gekozen om de optie “elektriciteitskeuring” niet toe te voegen aan de lijst met specialisaties. Deze keuring mag enkel uitgevoerd worden door erkende keuringsorganismen. Indien deze aanvragen voor de doorverkopers (energiedeskundigen) ook vallen onder het offerte-syteem zoals dat bestaat voor het EPC, dan zal dit geen financiële meerwaarde kunnen bieden voor de energiedeskundige, aangezien in de praktijk de winstmarges op die keuringen veel te laag zijn. Enkel EPC-platform zou daar op korte termijn op verdienen, en dat druist in tegen onze win-win filosofie die wij nastreven met de geregistreerde energie- en veiligheidsdeskundigen.De aanvrager zal in de praktijk nagenoeg altijd het EPC én de elektriciteitskeuring samen aanvragen en deze gewenste combinatie vermelden in het tekstvak bij de aanvraag. Hierdoor zal de winstmarge voor de deskundigen gevoelig verhogen.

Betaal ik tweemaal als ik voor 2 specialisaties/diensten één gecombineerde offerte-aanvraag ontvang? 

Neen. EPC-platform streeft uitsluitend gebruiksgemak en klantvriendelijkheid na. Daarom hebben wij beslist om voor diensten die vaak samen worden aangevraagd, de mogelijkheid te bieden aan de aanvrager om die te combineren in één aanvraag, zonder meerkost voor de deskundigen. De aanvrager ervaart dit als een aangenaam gegeven, de deskundigen verhogen hierdoor hun winstmarges.

Voor welke specialisaties kan ik aanvragen ontvangen? 

EPC-platform probeert alle specialisaties aan te bieden die met energieprestatie- en certificatie te maken hebben. U kan ze bezichtigen op de webpagina met kosten en formules in de sectie voor professionelen. Vindt u dat bepaalde diensten moeten worden toegevoegd aan het gamma met specialisaties? Laat het ons weten via het contactformulier.

Is de kost per aanvraag hoger als ik exclusieve leads ontvang? 

Neen. Men betaalt per ontvangen offerte-aanvraag steeds hetzelfde aantal credits, ongeacht of dit een exclusieve lead is of niet. Deze opvatting maakt dat we tot op heden uniek zijn in dit segment. De offerte-aanvrager bepaalt hoeveel deskundigen er worden geselecteerd, niet EPC-platform.

Kan ik enkel credits aankopen via het Ogone online betaalsysteem?

Neen, u kan tevens via overschrijving credits aankopen. Wij raden evenwel aan om het Ogone-systeem te gebruiken aangezien uw creditsaldo dan automatisch wordt aangepast en u onmiddellijk een factuur krijgt toegestuurd per email. Om een welbepaald aantal credits aan te kopen via overschrijving dient u de exacte som (incl btw) te storten op rekening IBAN BE38 3900 5433 1472 (ING 390-0543314-72) met vermelding van "Aankoop xxx credits - EPC-platform". U ontvangt dan eerstdaags een factuur voor uw aankoop per email.

Hoeveel bedrijven kan een aanvrager selecteren voor z’n offerte-aanvraag? 

Een aanvrager kan maximaal 3 deskundigen selecteren bij 1 aanvraag en hierbij wordt ter controle het IP-adres gelogd. De IP-logging wordt gecommuniceerd naar de aanvrager. Dit bewijst duidelijk z’n nut aangezien het aantal “misbruiken” nagenoeg nihil is.

Is de weblink op mijn bedrijfspagina wel veilig voor spammers? 

Ja. Er wordt een IP-controle uitgevoerd bij elke klik op de link. De IP-adressen worden tevens bijgehouden in een database en misbruik wordt geregistreerd. Indien een surfer door omstandigheden meermaals klikt op de link op 1 dag, wordt dat aanzien als één klik.

Kan een aanvrager bijlagen meezenden bij z’n offerte-aanvraag? 

Neen. Deze functionaliteit is momenteel niet beschikbaar. De toevoeging wordt wel in overweging genomen in een volgende update van het webplatform.

Worden de offerte-aanvragen enkel naar de geselecteerde bedrijven verzonden? 

Ja. De offerte-aanvragen worden automatisch, zonder vertraging en uitsluitend doorgestuurd naar de (energie)deskundigen die werden geselecteerd door de aanvrager.

Kan u tips geven zodat mijn bedrijf beter wordt gevonden op jullie website en via de zoekmachines zoals Google? Hoe vergroot ik de kans dat iemand mij selecteert voor een aanvraag? 

Bedrijfsprofielen met een bondige, originele voorstelling van het bedrijf of de energiedeskundige, en waarin de diensten duidelijk worden vermeld aan de hand van kernwoorden, scoren opmerkelijk beter in de zoekmachineresultaten. Ook het vermelden van een actieterrein aan de hand van gemeentenamen stimuleert de vindbaarheid. De verzorgde en volledige bedrijfspagina’s worden makkelijker gevonden, vaker en langer bezocht, en lokken de geïnteresseerde naar de eigen website om er daar bij voorkeur een effectieve order te genereren. Als uw bedrijfsvoorstelling niet is geoptimaliseerd, kan u dat nu doen via de “Gegevens wijzigen”-pagina.

Wat is het nut van een weblink naar mijn bedrijf? 

“Goede websites converteren voorbijgangers in klanten.” U heeft alle troeven in handen om via EPC-platform (exclusieve) leads te genereren voor uw zaak. EPC-platform brengt u geïnteresseerde potentiële klanten, uw website converteert hen idealiter.

In de Algemene Voorwaarden is er sprake van een backlink naar EPC-platform. Wat zijn de vereisten van een link om als “kwalitatieve backlink” te kunnen dienen? 

In ruil voor onze inspanningen om u kenbaarder te maken op internet en de goedkoopste leads te bezorgen, vragen wij als blijk van eerbiedigheid een backlink van uw website naar onze website. De link moet bereikbaar zijn via maximaal 2 klikken verwijderd van de homepage. Meestal gebeurt dit via een specifieke link-pagina, maar dat is geen vereiste. De html-code van de weblink moet voldoen aan volgende, eenvoudige opbouw: “a href=http://www.epc-platform.be”. Bekijk ook onze Algemene Voorwaarden.

Waarin verschilt EPC-platform van de concurrentie? 

EPC-platform.be verschilt op heel wat vlakken van de concurrentie. Meer nog, wij onderscheiden ons van de concurrentie door kwalitatieve leads te leveren voor de beste prijs. Kwaliteit is natuurlijk een relatief gegeven tenzij dat concreet kan toegelicht worden.EPC-platform biedt als enige in het segment nagenoeg alle disciplines aan die mogelijk zijn in de energieprestatie- en certificatiewereld van woongebouwen. Daarenboven bieden wij voor de zaken die in de praktijk samen worden aangevraagd, de mogelijkheid om meerdere offerte-aanvragen/diensten in 1 offerte-aanvraag te bundelen. Dit minimaliseert de prijs per offerte-aanvraag die leidt tot een effectieve order en toont nogmaals ons streefdoel om een win-win voor de aanvrager en deskundige te creëren.